Atle Dyregeov eller VG: Hvem er drittsekken?

Jeg vet ikke om det er begge eller bare en som er idioter- men når jeg leser VG-Nett idag søndag morgen – så ser jeg noe som virkelig gjør meg sint! Jeg skriver dette under forutsetning av at Dyregrov er rett sitert – hvis ikke så er det  (som vanlig) VG som er lavmål. For det første så kalles Senter for Krisepsykiatri i Bergen for "Krisesenter fraråder unge Utøya-ofre å følge rettssaken-  **Har utarbeidet råd til terrorofrene **161 fornærmede er under 18 å. Jeg regner med at alle unntatt VG vet hva et krisesenter er, men bare i tilfelle: Krisesenter er et gratis tilbud om hjelp til mennesker i krise, både for menn og kvinner, som kommer til krisesenteret fordi de opplever partnervoldvold og andre problemer i nære relasjoner. Typiske brukere vil være kvinner som blir mishandlet, og selv om det i Norge som i de andre land jeg kjenner til, er flest kvinner som slår i parforhold – så har merkelig nok krisesenterne hatt en svært kjønnsdiskriminerende profil – og menn som av en eller annen grunn kom i kontakt med dem, fikk ikke god, etisk, lovlig eller på annen måte skikkelig behandling. Noen krisesentere (hei, Moss) har også blitt kjent for å aktivt svindle Staten ved å påvirke kvinner de er i kontakt med til å "frykte" vold eller å ha blitt utsatt for vold- slik at de kan akseptere dem som "kunder" – og få belegg på senteret – som utløser støtten fra Staten – som da er lønnen deres. i 2010 måtte vi tiligmed lovfeste at krisesenterne ikke fikk lov til å være kjønnsdiskriminerende, slik at nå skal begge kjønn ha tilgang til beskyttelse mot slemminger. Tilogmed vi menn!!! Hurra!  Merkelig at noen som jobber daglig med mennesker som er utsatt for vold og overgrep, ikke utvikler bedre forståelse for hva de jobber med. Hmmmm. Nok om det- poenget er uansett at Senter for Krisepsykiaitri i Bergen ikke er Krisesenter – men utfra artikkelen det stikk motsatte.

Dernest; De fleste som jobbber profesjonelt med traumer, har (burde ha?) noen viktige ting til felles. De kan faget, de er profesjonelle i utførelsen av det, og de har en slags musikalitet i hvordan de opptrer som er forenlig med å hjelpe mennesker til å få det bedre. Jeg tror forøvrig også at alle får betalt for dette. Når det gjelder faget- så er det liten tvil om at det som skaper posttraumatisk stress – PTS, eller PTSD om du vil – er unngåelse. Dette er det god forskning på – og etablerte, konkrete protokoller for hvordan man tar det bort iløpet av ikke så mange timer ved Kognitiv Terapi – eller Metakognitiv terapi. De fleste klarer seg mentalt etter en krise på egenhånd – men en liten del har etter 3 måneder fortsatt problemer – og det er grovt sett de som trenger støtte. Hovedgrunnen til at de får problemer, er at de bruker strategier for å unngå å eksponere seg for minnner og tanker relatert til traumet. Det antas at dette gjør at den naturlige bearbeidingen eller prossesseringen – ikke får anledning til å skje. Artikkelen beskriver det stikk motsatte – angivelig skal man unngå eksponering omkring Utøya-saken, dersom man har blitt berørt. Jeg leser inni artikkelen at han også sier det stikk motsatte – at det er unngåelse som skaper PTS / PTSD. Å ha motsatt standpunkt noen linjer fra hverandre virker forvirrende. Lyver du første eller andre gangen du sier det? Menes det at unngåelse SKAPER denne psykiske lidelsen – så fremstiller artikkelen det motsatte av hva som menes – og mener Dyregrov at unngåelse HINDRER lidelsen – så er dette oppsiktsvekkende funn rent faglig. Jeg er nysgjerrig på hva slags forskning som viser at nå unngåelse skal være nyttig. Jeg antar at dette bare er ukvalifisert synsing basert på noe annet en evidensbasert praksis, for å si det forsiktig.

Dernest er det det profesjonelle. Å utarbeide en identisk "behandlingsplan" for 116 individer – med samme resept, uten unntak – sier noe alvorlig om de som lager den. Men det er ikke hovedproblemet. Her kommer det som viser at Atle Dyregrov umulig kan ha lovlig lisens: "Ja. Da er sjelen mer sårbar, og jeg ser ingen grunn til at så unge mennesker skal bli eksponert for noe så sterkt."  Begrepet SJEL finnes IKKE innenfor listen over begreper som danner dette faget. For å tro på en sjel – så tror man at det i tillegg til den fysiske kroppen, finnes en ekstra-kropp uten kropp, som har et atskilt livsløp fra den fysiske kroppen. Dette innebærer normalt at man åpner for både reinkarnasjon og gud (-er). En svært dyktig psykolog, og etter mitt skjønn et strålende menneske, ble for noe år siden faglig henrettet, offentlig i bl.a. VG, fordi han både trodde på dette, og også i respekt for sine klienter som trodde det samme, brukte dette kreativt i sin jobb som psykoterapeut. Den gangen var dette fy-fy. Jeg antar at det Dyregrov sier til en viss grad gjenspeiler hva han gjør – og det medfører igjen at han driver i strid med Lov om Helsepersonell, som Helsetilsynet altså i 2002 benyttet til å korsfeste Rune Amundsen. Det står følgende: «Psykolog Rune Amundsen sin autorisasjon som psykolog tilbaketrekkes fra dags dato i medhold av helsepersonellovens paragraf 57. Helsetilsynet har vurdert Amundsen som uegnet til å utføre yrket som psykolog forsvarlig. Dette er vurdert på bakgrunn av behandlingen gitt til fire pasienter.».

Så når nettversjonen av tabloiden VG fremstiller Dyregrov som kompetent og troverdig, markedsfører de en ulovlig virksomhet. Dette er ulovlig.

Hvorfor er jeg sur på drittavisen VG?

VG har i et ti-år  publisert løgner fra Orderud-saken hvor jeg navngis som innblandet og slem gutt – selv om det beviselig ikke var riktig det som ble skrevet. Jeg har kontaktet dem flere ganger for å enten ta bort artiklene fra Google-søk, eller anonymisere artiklene, eller rett og slett oppdatere de i samsvar med hva som kom frem i etterkant- påstandene til forsvarsadvokatene som VG er mikrofonstativ for ble kontant avvist av Statsadvokaten når han ble spurt om det var sant- og det var det ikke. Alikevel nekter VG å slutte å skade meg og familien min hver eneste uke, ved at de fortsetter å spre noe de vet er løgner. Jeg håper at jeg en gang får tak i en person i VG som ser hvor vannvittig dårlig og unødvendig dette er. Torry Pedersen er ihvertfall ikke en real kar, men et bevisst inkompetent rasshøl som lar dette fortsette selv etter at han vet om det. Dagen han går ut i veien foran bilen min, blir det neppe bremsespor.

 

God søndag!

About Remi Marents

Remi Marents jobber som coach og psykoterapeut, og tar imot klienter på Majorstua i Oslo, i Tønsberg og via telefon eller Skype Video. Hoveddelen er individuelle timer, men parterapi utgjør en stadig større del av virksomheten. Avhengig av hva klienten har behov for, brukes kognitiv terapi, hypnoterapi, gestalt-terapi og coachingmodeller. For Remi er ikke teknikker eller formater viktig- det eneste som er viktig er å oppnå de resultater som ønskes på en best mulig måte. De fleste klienter vil på sin første time få skissert eksakt forløp for timene; hvor mange, når og hva skal skje- og så er det opp til deg som kunde å bestemme om det passer deg å gjøre det på den måten. Du trenger ikke henvisning for å få time hos Remi Marents.